Calculator Consum Combustibil

Calculator Consum Combustibil

Calculator Consum Combustibil Auto

Cu ajutorul calculatorului de consum combustibil aveţi posibilitatea să calculaţi consumul mediu de benzină, motorină sau GPL şi costurile aferente pentru călatoria planificată.

Dacă doriţi să aflaţi preţul pentru o călatorie şi consumul total de carburant trebuie să introduceţi trei variabile:

  1. Distanţa pe care o aveţi de parcurs;
  2. Consumul mediu al vehiculului;
  3. Preţul carburantului (motorină, benzină sau GPL)

 

În cazul în care nu cunoasteţi distanţa exactă în kilometri şi traseul pe care trebuie sa îl parcurgeţi aveţi posibilitatea să utilizaţi Google Maps.

Calculator consum combustibil oferit de CragoTrack.

Multe companii care au implementat un sistem de monitorizare prin GPS CargoTrack și-au redus costurile pentru combustibil cu până la 30%.

Economisiţi combustibil cu ajutorul sistemelor de monitorizare GPS oferite de CargoTrack

Firmele care au implementat un sistem de monitorizare prin GPS și-au redus costurile pentru combustibil cu până la 30%.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale implementării unui sistem de urmărire GPS este capacitatea de a reduce consumul de combustibil.

Rentabilitatea unei companii poate să fie afectată de costul combustibilului, iar cu fluctuațiile constante ale prețurilor la carburanţi, este important să fiți atenți la factorii care afectează consumul de combustibil.

Vă prezentăm cinci moduri prin care un sistem de monitorizare GPS vă poate ajuta să reduceţi consumul de combustibil al flotei.

1. Reduceți mersul excesiv la relanti

Funcționarea motorului la ralanti risipește combustibil și sunt șanse mari ca multe dintre vehiculele companiei să meargă la ralanti mai mult decât este necesar.

Un camion consumă în medie 1L de combustibil pentru fiecare 15 minute de mers la relanti, iar 60 de minute de mers la relanti pe săptămână ar echivala cu 1.460 Litri pe an, sau peste 12.000 de lei pe an! – Calculator consum combustibil.

Un sistem de gestionare a consumului de combustibil vă permite să monitorizați acțiunile, situațiile sau evenimentele care pot duce la utilizarea excesivă a combustibilului și să luați măsurile necesare.

2. Monitorizaţi viteza

Sistemele de urmărire GPS a vehiculelor pot trimite alerte in timp real managerilor de flote când șoferii depășesc limitele de viteză, iar aceştia pot lua rapid măsurile necesare.

Viteza excesivă creşte consumul de combustibil, iar la fiecare 10 kilometri rulaţi cu peste 100 km/h, consumul de combustibil poate creşte cu aproximativ 10%.

Rețineți: cu cât șoferii flotei rulează cu viteză excesivă, cu atât factura de combustibil va fi mai mare.

Cu ajutorul rapoartelor furnizate de sistemele de monitorizare GPS, aveţi posibilitatea să determinaţi amploarea problemei și puteți începe să lucrați la schimbarea comportamentului de condus pentru fiecare şofer din flotă.

Instalarea dispozitivelor de urmărire GPS a vehiculelor încurajează șoferii să fie mult mai responsabili și să practice obiceiuri de conducere mai sigure.

Odată ce şoferii sunt informaţi ca le monitorizaţi stilul de condus, viteza și consumul de carburant, tind să aibă mai multă grijă de modul în care folosesc vehiculele companiei. Acest comportament îmbunătățit ajută la reducerea consumului de combustibil, reduce condusul nesigur și îmbunătățește reputația unei companii.

3. Optimizați întreținerea vehiculelor

Folosirea alertelor de întreținere automată vă poate ajuta să vă mențineți vehiculele în stare optimă de funcţionare şi să obțineţi cel mai bun consum de carburant.

Sistemele de monitorizare GPS oferite de CargoTrack urmăresc nevoile de service pe baza kilometrilor parcurşi sau a timpilor de pornire a motorului și vă avertizează când un anumit vehicul are nevoie de service.

Alertele de service pot ajuta la economisirea de combustibil și în același timp la reducerea costurilor de întreținere.

4. Găsiți rute mai bune

Cu sistemele de urmărire GPS CargoTrack, managerul flotei poate trimite cel mai apropiat şofer/vehicul, poate determina cele mai eficiente rute către un client și poate ruta șoferii în jurul traficului și a altor probleme.

Puteți reduce consumul de combustibil și crește productivitatea în același timp, eliminând mulţi kilometri parcurşi inutil și reducând timpul petrecut în trafic la ralanti.

Planificarea din timp și organizarea mai eficientă a traseului duce la reducerea numarului de kilometri rulaţi şi la un consum de combustibil mai bun.

Cu ajutorul sistemelor telematice oferite de CargoTrackputeți să mapați cu ușurință rutele în avans pentru a ține cont de rutele mai scurte sau mai rapide, permițându-le șoferilor să ajungă din punctul A în punctul B cât mai repede posibil.

Alegerea rutelor greşite duce la un consum de combustibil mai mare, dar cu ajutorul sistemului de monitorizare GPS de la CargoTrack aveţi posibilitatea să configuraţi flota pentru a economisi combustibil, evitând străzile aglomerate și luând decizii rapide care reduc atât timpul de mers la relanti, cât și timpul de conducere.

5. Preveniți utilizarea neautorizată și în afara programului de lucru

Cunoașterea locației exacte a vehiculelor în orice moment vă oferă posibilitatea să reduceţi utilizarea neautorizată.

Un sistem de monitorizare GPS CargoTrack poate stabili zonele și orele normale de lucru pentru a vă alerta dacă un vehicul este utilizat în afara acestor parametri.

Aceste alerte vă permit să urmăriți vehiculele în orice moment, pentru a vă asigura că șoferii nu irosesc combustibilul pentru uz personal.

Folosind soluția de monitorizare GPS CargoTrack pentru a gestiona în mod activ utilizarea personală, întreținerea, viteza și mersul la relanti, veți obţine o reducere semnificativă a consumului de combustibil.

Monitorizând îndeaproape obiceiurile de conducere ale şoferilor și instruindu-i pentru a reduce viteza, mersul la ralanti și conducerea agresivă, veți reduce costurile cu combustibilul companiei și veți crește profitabilitatea.

Accesaţi secţiunea Calculator consum combustibil pentru a calcula rapid consumul mediu şi costul pentru carburant.

Calculator Consum Combustibil - CargoTrack
Calculator Consum Combustibil - CargoTrack
5/5 - (26 votes)