fbpx
Articol

Noua stare de urgență în Franța! Șoferii profesioniști pot circula noaptea doar cu un certificat...

Administraţia de la Paris a anunţat reinstituirea stării de urgenţă sanitară pe teritoriul Franţei începând din 17 octombrie 2020. Pentru șoferii profesioniști aceasta înseamnă că pot circula noaptea doar cu un certificat.

Restricții de circulație pe timpul nopții decretate de guvernul francez interzic prezența în spațiile publice între orele 21:00 și 06:00. Șoferii se pot deplasa prin zonele în care a fost decretată această măsură atunci când călătoresc din motive de muncă, dar este necesar ca aceștia să aibă un certificat întocmit de angajator pentru a putea beneficia de această excepție.
Se așteaptă ca măsura să dureze patru săptămâni dar perioada ar putea fi prelungită. 

Zonele afectate sunt:

  • ParisRegiunea
  • Île-de-France
  • Lyon
  • Aix-en-Provence-Marsilia.
  • Toulouse
  • Lille
  • Montpellier
  • Grenoble
  • Rouen
  • Saint-Étienne

Certificatul trebuie să indice locurile în care se va desfășura activitatea (cu condiția ca acestea să fie cunoscute în prealabil), adică să indice toate punctele de încărcare și descărcare în care va fi efectuat serviciul. De asemenea, documentul trebuie să fie semnat de angajator sau de persoana responsabilă a companiei și, în cazul lucrătorilor independenți, aceștia pot semna în secțiunea angajator și angajat cu condiția ca persoana care desfășoară activități independente să presteze serviciul.

Nerespectarea stării de urgență sanitară se pedepsește cu amenzi de până la 3.750 de euro atunci când infracțiunea a fost repetată.

Certificatul poate fi descărcat de la următorul link:

De asemenea există posibilitatea de a genera documentul în format digital cu ajutorul link-ului de mai jos:

https://media.interieur.gouv.fr/attestation-couvre-feu-covid-19

Comunicarea oficială a autorităților franceze


„În contextul propagării pe teritoriul naţional, epidemia de Covid-19 reprezintă o catastrofă sanitară care pune în pericol, prin natura şi gravitatea sa, sănătatea populaţiei. Se justifică decretarea stării de urgenţă sanitară, pentru a putea fi aplicate măsuri proporţionate cu riscurile medicale”, a comunicat Guvernul Jean Castex, conform cotidianului Le Figaro.

„Nu am pierdut controlul. Suntem într-o situaţie preocupantă, care arată că nu putem fi inactivi, dar nici nu trebuie să intrăm în panică. Am tras învăţăminte din primul val epidemic. Am avut 30.000 de victime, iar de atunci încă 2.000 de victime suplimentare. Virusul revine. Suntem în ceea ce adesea este numit drept al doilea val epidemic, iar acest lucru este în întreaga Europă”, a declarat Emmanuel Macron.

„Dar nu am pierdut controlul. Însă serviciile de urgenţă, serviciile spitaliceşti sunt într-o situaţie mai preocupantă decât înainte”, a explicat preşedintele Franţei.
Emmanuel Macron a confirmat că vor fi impuse restricţii de circulaţie între orele 21:00 şi 6:00 în regiunea Ile-de-France, inclusiv în Paris, şi în alte metropole - Grenoble, Lille, Lyon, Aix-Marseille, Rouen, Toulouse şi Montpellier. Restricţiile vor dura patru săptămâni. „Interdicţiile de circulaţie pe timp de noapte sunt o măsură pertinentă. Ar fi disproporţionat să reintroducem restricţii totale pe întreg teritoriul ţării”, a argumentat Emmanuel Macron.

„Restricţiile vor dura patru săptămâni şi vom merge la Parlament pentru a le prelungi până la 1 decembrie. Şase săptămâni este intervalul de timp care ni se pare util”, a mai declarat şeful statului francez. Emmanuel Macron spune că oricine încalcă restricţiile de circulaţie care vor fi impuse în marile oraşe din Franţa va fi amendat cu 135 de euro (158,61 lire sterline), relatează Reuters, citată de Agerpres.

Share
Informații despre articol
October 20, 2020
Cargo Track
gratuit 30 de zile
CagroTrack CTA Graphic

Încearcă Gratuit 30 De Zile

Încearcă Gratuit 30 De Zile

© 2021 Toate drepturile rezervate!
CTS deține copyright pe design, conținut și vizualuri. Nu utiliza nimic fără acordul nostru! 
Construit cu pasiune de BallaVision
Cargo Track Solutions S.R.L.
Scrie-ne ACUM!
Ai nevoie de ajutor? 🙋
Bună ziua! 👋
Cum vă putem ajuta?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram