CargoTrack Monitorizare GPS Auto

Întrebări și Răspunsuri

1. Cum descarc tahograful?

Descărcarea de tahograf se realizează prin platforma de monitorizare CargoTrack cu ajutorul unui calculator sau laptop. Pentru a realiza acest pas este necesar să aveți cardul de companie și cititorul de card care va fi conectat cu USB-ul calculatorului / laptopului.

Pentru o prima utilizare este necesară configurarea unui program ce va face legatura dintre cardul de companie și platformă, de asemenea pentru ca descărcarea să poata fi efectuată este necesar ca mașina să fie pornită. Pentru alte nelămuriri puteți contacta departamentul tehnic CargoTrack la următorul număr de telefon +40 374 430 060

2. Cum schimb numărul de axe pentru taxele de drum pe Ungaria – HUGO?

Schimbarea de axe pentru taxele de drum pe Ungaria se efectuează direct din contul de HU-GO.

3. Cum schimb parola de la cont?

Parola contului tău poate fi schimbată accesând opțiunea de setări din platforma sau aplicația CargoTrack.

4. Cum generez raportul privind orele de funcționare?

În funcție de tipul dispozitivului și abonamentul deținut, raportul privind orele de funcționare poate fi generat accesând butonul „Rapoarte” situat în meniul din partea stângă iar mai apoi se dă click pe butonul „Generează raport nou”.

5. Cum generez un raport de călătorii?

În funcție de tipul dispozitivului și abonamentul deținut, raportul de călătorii poate fi generat accesând butonul „Rapoarte” situat în meniul din partea stânga după care se face click pe „Generează raport nou”.

6. Unde pot să verific nivelul de combustibil în aplicația sau platforma CargoTrack?

Parametrul privind nivelul combustibilului poate fi accesat utilizând cele trei puncte suprapuse din stare flota căutând parametrul „Nivel combustibil”.

7. Ce reprezintă consumul indicat în istoric?

Consumul indicat la desfășurarea unui istoric cu traseu din platforma CargoTrack și reprezintă consumul de injecție.

8. De ce sunt situații când analiza de timp pentru dispozitivele conectate în tahograf afișează „condus peste limită” și cum se soluționează?

Este un modul sincronizat cu tahograful cu condiția ca timpii de condus și odhină să fie respectați cu totul, iar cardul soferului nu este înlăturat pe perioada de odihnă. Dacă se produce o eroare este indicată descărcarea de la distanță a tahografului pentru a reseta acel timer.

Întrebări și Răspunsuri CargoTrack

5/5 - (8 votes)
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
CargoTrack
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?