CargoTrack Monitorizare GPS Auto

SENT-GEO – Transporturi accizabile Polonia

SENT GEO este un sistem utilizat în Polonia, care are ca scop eliminarea fraudei legate de TVA, accize…

SENT-GEO – Transporturi accizabile Polonia

Aplicația CargoTrack este integrată cu sistemul SENT-GEO și poate trimite automat datele esențiale cerute de către autoritățile poloneze.

Ce este sistemul SENT GEO?

SENT-GEO este un sistem utilizat pe teritoriul polonez, care are ca scop eliminarea fraudei legate de TVA, accize și alte forme de impozitare.

Sistemul a fost introdus pentru prima dată în Polonia în anul 2017, actualizat în 2018 și este activ și utilizat chiar și în ziua de azi.

Acesta se aplică companiilor care transportă anumite mărfuri speciale fiind obligate să își înregistreze încărcătura și să furnizeze datele de localizare autorităților atunci când călătoresc în Polonia.

Sistemul de control este aplicat pentru următoarele categorii de bunuri:

 • Combustibili lichizi: combustibil vehicule, păcură, motorină, ulei lubrifiant;
 • Grăsimi, solvenți, diluanți, agenți reductori octanici;
 • Biodiesel;
 • Deșeuri toxice;
 • Alcool etilic pur;
 • Tutun uscat și alte bunuri.
 

Alte bunuri acoperite de sistemul de control pot fi găsite aici.

CaregoTrack și SENT-GEO

Pentru a furniza datele de localizare necesare, companiile pot folosi sistemul de monitorizare GPS sau o aplicație specială creată de autoritățile poloneze pentru șoferi.

Cu toate acestea, utilizarea aplicației pentru înregistrare nu este deloc ușoară și confortabilă, deoarece șoferii pot uita să activeze / dezactiveze aplicația și de asemenea trebuie să aibă în permanență un smartphone sau o tabletă.

Pentru a oferi companiilor transportatoare sprijin, CargoTrack oferă o modalitate mult mai convenabilă, și anume, trimiterea datelor de localizare și documentația necesară automat autorităților poloneze utilizând sistemul și echipamentele de monitorizare GPS.

Obligațiile transportatorilor în legătură cu sistemul SENT-GEO

Transportatorii care realizează distribuție internă, distribuție internațională (export / import către / din Polonia) precum și tranzitarea teritoriului polonez sunt obligați să aibă vehiculele echipate cu dispozitive pentru transmiterea datelor GPS și asigurarea acestora că funcționează neîntrerupt pe întreaga rută de transport a mărfii pe teritoriul Poloniei.

Transferul de date către sistemul polonez trebuie activat imediat ce vehiculul trece frontiera poloneză și trebuie de asemenea, dezactivat la punctul final de livrare sau la părăsirea teritoriului Polonez (în caz de tranzit).

Amenzi

În caz de neîndeplinire a obligațiilor de a furniza informații cu privire la locația reală a bunurilor enumerate mai sus, transportatorului i se aplică o amendă de 10 000 PLN (2 200 €)

Pentru neîndeplinirea obligațiilor de către șofer sau încălcarea instrucțiunilor în cazul unei defecțiuni a transmițătorului, amenda aplicată este 5000 și 7500 PLN (1 100 € – 1 660 €).

Legislația privind SENT-GEO

Legea se aplică transportului de produse accizabile în Polonia (distribuție internă), precum și distribuției internaționale (export / import către / in Polonia). De asemenea, pentru toate celelalte mărfuri care în timpul transportului traversează teritoriul polonez.

Aceasta se aplică transportatorilor care transportă mai mult de 500 de kilograme sau 500 de litri din orice obiect al regulamentului.

Legea pe care o aplică acest sistem este cea din 9 martie 2017 privind sistemele de monitorizare a transportului rutier de mărfuri și feroviar (Dz. U. [Journal of Laws] punctul 708, astfel cum a fost modificat). Link-ul către articolul complet din lege îl găsiți aici: https://bit.ly/33XA6VJ

Mai multe informații despre sistemul SENT și reglementările pot fi găsite pe site-ul oficial al guvernului polonez – https://puesc.gov.pl/en/web/puesc/e-przewoz

Probleme des întâlnite

Tranzitezi Polonia?

Te-ai săturat de birocrația și procesul complex care îl cer autoritățile poloneze?

Ți-ar plăcea să fie totul mai simplu și mai ușor?

Beneficiile obținute

 • Scapi de birocrație și tranzitezi ușor și simplu teritoriul polonez
 • Noi întocmim pentru tine dosarul necesar
 • Suport tehnic din partea echipei CargoTrack
 • Toți parametrii importanți necesari pentru înregistrarea vehiculelor prezentați într-un singur loc – aplicația CargoTrack
 • Posibilitatea de a înregistra vehicule pe platforma PUESC prin intermediul aplicației CargoTrack
 • Conexiune constantă cu platforma e-Przewóz
 • Gestionarea completă a procesului de trimitere a localizării GPS către SENT-GEO
 • Control complet asupra înregistrării datelor de localizare pe platforma PUESC
 • Șoferul poate fi concentrat pe drum (nu este nevoie să porniți / dezactivați aplicația oficială SENT-GEO)
5/5 - (14 votes)
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
CargoTrack
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?