Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

Uncategorized @ro

Condus agresiv – dezavantajele unui șofer cu acest stil de conducere și cum poate fi îmbunătățit!

Un șofer care are un stil de condus agresiv poate fi un adevărat pericol pentru siguranța celorlalți participanți la trafic, dar nu numai. În cazul în care el conduce un vehicul care transportă persoane sau mașina unei firme, posibilele riscuri sunt la fel de mari. 

Condus agresiv – definiție, lege și sancțiuni

Din cauza faptului că în România condusul agresiv este întâlnit destul de des, în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, au fost adăugate recent completări și modificări ce vizează șoferii cu un astfel de stil de a conduce. 

Astfel, comportamentul agresiv în trafic poate fi definit în termeni generali ca: schimbarea succesivă a benzilor de circulație, alternând din stânga în dreapta în scopul efectuării depășirii, demarare de pe loc prin patinarea excesivă în gol a roților, folosirea semnalelor luminoase și sonore în mod repetat, circulația la o distanță mult prea mică de ceilalți participanți la trafic și multe altele.

În cazul în care un șofer conduce agresiv un vehicul, acesta poate fi sancționat cu o amendă contravențională de la 580 de lei și până la 725 de lei și să i se suspende permisului pentru o perioadă de 30 de zile.

Pe lângă toate acestea, un stil de condus agresiv îi pune în pericol pe cei din jur, dar și pe cei care se află în autoturism. Nu este vorba doar despre celelalte mașini participante la trafic, ci și despre pietoni, bicicliști sau motocicliști.

Este foarte important ca șoferii să aibă un comportament cât mai controlat și mai relaxat, indiferent de situațiile în care sunt puși, pentru că de ei depinde viața celorlalți. În plus, această agresivitate va afecta în mod direct și mașina. Pot apărea semne de uzură și defecțiuni, iar costul reparațiilor nu este niciodată unul prietenos. 

Condusul agresiv – efecte negative și soluții

Stilul de condus agresiv are o mulțime de dezavantaje și de efecte negative, atât pentru siguranța tuturor participanților la trafic, cât și pentru autoturismul în sine. Un astfel de comportament afectează mașina din toate punctele de vedere. De exemplu, vei avea un consum ridicat de combustibil, mașina se va uza foarte repede, ceea ce duce la schimburi premature ale consumabilelor și nu numai, șoferii pot primi amenzi costisitoare și intervine și suspendarea exercitării dreptului de a conduce. 

Pe lângă toate acestea, condusul agresiv al unui șofer afectează și business-urile. Orice firmă care dispune de o flotă proprie, indiferent că este vorba despre activitatea de a transporta persoane, închiriere de mașini sau transport mărfuri, compania poate avea de pierdut în acest caz. De aceea, dacă ești manager al unei flote de transport, în special în industrii este foarte important să cunoști comportamentul în trafic al șoferilor tăi. Pentru asta, o soluție este să apelezi la un pachet monitorizare GPS standard, pentru a controla activitatea vehiculelor tale cu o precizie mai mare.

În cazul în care ai nevoie de un pachet complex și totuși configurabil poți apela la un pachet premium. Un astfel de soft îți permit să analizezi în detaliu timpul de condus, combustibilul – toate acestea ducând rapid la creșterea profitului. 

De asemenea, dacă deții o flotă de transport de persoane, trebuie să te asiguri că șoferul are un comportament adecvat în timpul condusului. Siguranța persoanelor transportate este direct influențată de modul de conducere. Astfel, cu un soft de monitorizare GPS transport persoane, poți analiza în detaliu consumul de combustibil, uzura precoce a vehiculelor, punctualitatea, rutele sau abaterile de la traseu și multe altele. 

Astfel, stilul de condus al șoferilor, cine și când folosește autoturismul și multe alte informații pot fi accesate ușor de pe telefon sau calculator. Beneficiile majore constau în faptul că aceste soluții pot fi folosite atât de către flote mari, cât și de cele mai mici și sunt ușor de adaptat pentru diferite tipuri de autovehicule. 

Așadar alege un sistem de monitorizare GPS de la CargoTrack, nu rata ocazia să ai un bussiness bine organizat din toate punctele de vedere și să oferi siguranță clienților tăi și afacerii, având șoferi cu un comportament adecvat în trafic.

condus agresiv
Condus agresiv

5/5 - (10 votes)
Vlad
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?