Furt de combustibil. Cum se fură motorină și ce soluții există?

Combustibilul este o resursă prețioasă pentru orice companie care activează în domeniul transporturilor. Mai ales dacă deții o flotă de camioane, este foarte important ca nivelul consumului de combustibil să fie mereu unul în parametri optimi. O problemă semnificativă este reprezentată de situația în care șoferii fură combustibil. Deși poți fi sigur că ai angajați de încredere, nu de puține ori se întâmplă ca aceștia să încerce să manipuleze resursele companiei în interes personal şi să recurgă la furt de combustibil. 

În cele ce urmează, vei putea afla cum poți să îți dai seama dacă șoferul fură combustibil. Descoperă care sunt semnalele, cum fură șoferii combustibil și ce soluții există. Află cum poți să cercetezi situația și ce măsuri poți lua pentru a te asigura că ea nu se va mai repete, în cazul în care suspiciunile tale se dovedesc a fi justificate. 

Furt de combustibil. De ce și cum fură șoferii combustibil?

Motivele pentru care șoferii în care ai încredere pot ajunge să recurgă la furt de combustibil din rezervor nu sunt deloc greu de intuit. Sunt vremuri în care prețul motorinei se află într-o permanentă creștere. Astfel, ea reprezintă o resursă importantă, iar atunci când ai acces nelimitat la combustibil, există o posibilitate să profiți de pe urma acestui fapt. Șoferii fură combustibil pentru că acesta este o resursă scumpă și pe care ei o pot obține în cantități importante, fără să depună un efort prea mare. 

O primă metodă prin care șoferii de camioane își atribuie combustibil în mod nelegitim este cea reprezentată de folosirea cardului de carburant al firmei, în interes personal. Accesul la un astfel de card îi determină pe mulți dintre șoferi să recurgă la el și în momentele în care conduc în interes personal. Această variantă de furt este una ușor de depistat, prin urmărirea datelor și a orelor la care s-au efectuat tranzacții prin intermediul cardurilor eliberate de către firma ta. 

În schimb, există și metode mai dificil de identificat, prin care șoferii își însușesc combustibilul tău. Un exemplu relevant este cel al furtului direct din rezervorul camionului pe care îl conduc. Această metodă se pune în practică cu un furtun care permite redistribuirea unei părți a combustibilului din rezervor, către un alt vas. Metoda este una rudimentară și poate fi cumparată cu cele de furt cu găleata sau bidonul. Acestea presupun adăugarea unei cantități semnificative de combustibil în astfel de vase, direct de la pompă. Metodele sunt unele care pot să provoace daune semnificative pentru firma ta.

Deși soluțiile pe care șoferii neserioși pe găsesc pentru a fura combustibil sunt deseori inovative și surprinzătoare, există metode prin care te poți asigura că îți protejezi resursele. În cele ce urmează, îți vom prezenta care sunt variantele bazate pe tehnologii moderne, la care poți să apelezi pentru a fi mereu cu un pas înaintea șoferilor necinstiți.

Cum poți evita furtul de combustibil din rezervor? Soluții de monitorizare furt combustibil

Motivul pentru care este atât de important să te asiguri că șoferii tăi nu te fură este unul evident. Motorina costă, iar combustibilul este una dintre cheltuielile însemnate ale unei flote.  Se spune că este mai bine să previi, decât să tratezi, iar aceasta trebuie să fie și deviza ta atunci când vrei să eviți furtul de combustibil. 

Cu ajutorul unor sisteme moderne de verificare, poți să beneficiezi de verificarea automată a nivelului și a consumului de combustibil. Utilizarea de sisteme moderne de monitorizare a flotei pe care o deții este o măsură care nu doar că îți va permite să afli atunci când lucrurile nu se petrec așa cum ți-ai dori. Tehnologiile vor fi și un avertisment pentru șoferii care au intenții rele și îi vor împiedica să acționeze, deoarece vor avea certitudinea că orice tentativă va fi observată în mod automat. 

CargoTrack oferă servicii de monitorizare a combustibilului prin care poți fi informat, în timp real, de modul în care autovehiculele din flotă sunt alimentate. Poți verifica atât nivelul combustibilului din rezervorul unei mașini, cât și consumul înregistrat. Poți ști ce șofer utilizează mașina în mod ineficient și poți păstra un raport transparent și clar al sumelor investite în combustibil. Ai posibilitatea de a conecta sistemul la computerul de bord al mașinii sau prin instalarea de senzori de combustibil. 

Sistemul este extrem de simplu de utilizat, deoarece îți poate trimite notificări în timp real prin e-mail sau SMS. El te ajută să evaluezi și eficiența mașinilor din flotă, precum și calitatea șoferilor și a stilului lor de condus. Primești informații despre alimentările efectuate, potențialele sustrageri de combustibil sau căderile foarte bruște ale nivelului de motorină din rezervoare. 

Alege să folosești și tu servicii moderne prin care să fii la curent cu activitatea șoferilor tăi. CargoTrack Îți oferă produse software și produse hardware care au capacitatea de a-ți eficientiza activitatea și de a-ți transforma afacerea în una mult mai profitabilă!

4.7/5 - (15 votes)
Vlad
Vlad
Vlad

3 Comments

  1. Consum combustibil - 9 soluții eficiente de monitorizare | CargoTrack
    July 11, 2022

    […] Extragerile de carburant sunt complet eliminate,  consumul de combustibil și alimentările sunt monitorizate în timp real și se pot detecta scăderi semnificative ale nivelului de carburant din rezervor. […]

  2. Sonda Litrometrică Camion – Beneficiile Acesteia -CargoTrack
    August 26, 2022

    […] a îmbunătăți eficiența vehiculelor și pentru a evita furtul de combustibil din rezervor, instalați sistemul de monitorizare a combustibilului activat prin […]

  3. Condus agresiv – Dezavantajele unui șofer cu stil agresiv
    August 26, 2022

    […] la un pachet premium. Un astfel de soft îți permit să analizezi în detaliu timpul de condus, combustibilul – toate acestea ducând rapid la creșterea […]

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *