Management flotă auto 2024

Ce este o flotă auto?

O flotă auto este un grup de autovehicule deținut de o firmă de transport, construcții, industrie alimentară, curierat etc. Contextul economico-administrativ actual impune diversitate și dinamism, având în vedere că timpul a devenit o resursă extrem de prețioasă pentru desfășurarea activităților și pentru sintetizarea informațiilor.

Ce este managementul de flote?

Orice companie care are nevoie de autovehicule comerciale pentru a funcționa, construiește o anumită formă de operare și gestionare a parcului auto.

Scopul administrării flotei auto este de a controla și eficientiza performanțele și întreținerea parcului de mașini pentru a crește productivitatea și a ajuta afacerea să funcționeze cât mai bine.

Managerii de flotă se ocupă de operațiunile flotei și au responsabilități ce includ întreținerea parcului auto, supravegherea consumului de combustibil, a costurilor de combustibil, organizarea șoferilor, a activelor, planificarea rutelor și implementarea acțiunilor ce ar putea spori productivitatea firmei.

Industria 4.0

…..sau cea de-a patra revoluție industrială este schimbarea de care au nevoie transportatorii pentru a menține pasul cu cerințele pieței.

Alegerea unei soluții telematice pentru eficientizarea proceselor și a activităților lor, printr-un sistem flexibil și intuitiv este prioritară.

Chiar dacă ani sau zeci de ani, cei care lucrează în industria transporturilor s-au obișnuit cu un flux de lucru clasic, aceștia trebuie să conștientizeze că digitalizarea proceselor și integrarea cu noile sisteme, sunt cărțile câștigătoare pentru mediul de afaceri.

Este cert faptul că flotele auto nu mai pot fi gestionate doar cu hârtie și pix.

Avantajele produselor informatice sunt foarte bine delimitate și au devenit un factor important de schimbare în domeniul transporturilor.

Eficiența, productivitatea crescută, flexibilitatea sau reducerea costurilor, sunt doar câteva dintre atuurile evoluției firmelor de transport prin digitalizare.

Integrările complexe, transparentizarea și automatizarea proceselor au efecte verificate și dovedite.

Efortul antreprenorilor care administrează flote auto este simplificat, iar aceștia își pot gestiona activitățile fără nicio derogare de la standardele stabilite la început.

Management flotă auto și management flotă 2024

Management flotă auto + soluție  telematică – o adunare câștigătoare

Management flotă auto și management flotă – sunt subiecte dezbătute, analizate, aflate într-o continuă dezvoltare. Sunt teme ce lansează provocări pentru orice parc auto, indiferent de dimensiunea acestuia.

Pe măsură ce flotele adoptă tot mai multe tehnologii pentru a ține pasul cu marile firme competitoare, managerii de flote sunt responsabili de optimizarea acțiunilor, de coordonarea sistemelor, a tehnologiilor și a angajaților.

Cheia succesului este identificarea unui echilibru între capacitatea tot mai redusă și cererile consistente. Aici putem aminti criza forței de muncă, explozia prețurilor pentru combustibil, modificările legislative din industrie.

În acest context, soluțiile telematice sunt răspunsul definitoriu pentru eficientizarea activităților. Astfel se reduc costurile operaționale și sporește eficiența fluxurilor de lucru ale firmei.

Ultimii ani au fost esențiali asupra modului de administrare a parcurilor auto, în sensul în care managerii au început să conștientizeze impactul pe care o flotă auto bine gestionată îl poate avea asupra cifrelor de afaceri.

Managementul de flote înseamnă mai mult decât achiziționarea și întreținerea de vehicule. Gestionarea șoferilor, a conformității, eficiența operațională, impactul asupra mediului, sunt aspecte esențiale de care trebuie să țină cont echipele administrative din industria transporturilor.

Management flotă auto și management flotă 2024

Căutați modalități prin care să simplificați fluxul operațional al flotei pe care o administrați? Noi avem soluțiile!

Noi avem soluțiile adaptate nevoilor oricărui transportator:

Monitorizare GPS

Monitorizare consum combustibil

Descăcare automată tahograf de la distanță

Aparat de plată automată a taxelor de drum

eTMS – Soft management transport

Recuperare TVA extern

Detașare șoferi platformă IMI

Consultanță obținere Formular A1

Consultanță obținere licențe de transport

5/5 - (12 votes)
Vlad
Vlad
Vlad

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *