Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

viniete europa

Vignetă Turcia 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Turcia este adesea o destinație aleasă de către români pentru o vacanță bine meritată la mare. În același timp, există și mulți transportatori care realizează transporturi în Turcia. Indiferent de categoria din care faci parte, trebuie să știi cum funcționează vignetă Turcia și ce trebuie să faci pentru a te feri de amenzi.

Vigneta Turcia este un sistem de taxare a autostrăzilor din Turcia, care a fost introdus în anul 2013. Sistemul funcționează prin achiziționarea unei etichete electronice, cunoscută sub numele de vinietă Turcia, care trebuie aplicată pe parbrizul vehiculului și este valabilă pentru o perioadă determinată de timp (de obicei o săptămână, o lună sau un an).

În acest articol îți vom spune tot ce trebuie să știi despre vignetă Turcia și taxe drum Turcia.

Vignetă Turcia 2024

Sistem HGS taxă autostradă Turcia

În Turcia, taxa de vignetă Turcia pe autostrăzi se plătește prin intermediul unui autocolant HGS sau al unui transponder de taxare. Autocolantul se aplică pe parbriz, în spatele oglinzii retrovizoare, la 5-10 cm de marginea superioară a parbrizului. Atunci când intrați sau ieșiți de pe autostradă, este necesar să reduceți viteza la 30 km/h pentru ca sistemul să poată citi cipul din autocolant și numărul de înmatriculare al mașinii.

Autocolantul HGS pentru plata taxei de circulație pe autostrăzile din Turcia poate fi achiziționat de la ghișeele poștale (PTT), stațiile Shell, ghișeele speciale aflate la intrarea sau pe autostradă, precum și de la anumite oficii bancare.

Costul autocolantului variază între 5 și 15 lire, în funcție de varianta transmisibilă sau netransmisibilă. La cumpărare, va trebui să prezinți pașaportul și talonul mașinii și să completezi un formular cu numele, numărul pașaportului și numărul mașinii.

Suma minimă de încărcare este de 30 lire. Plata se efectuează de obicei numai în numerar. Împreună cu autocolantul HGS, veți primi un talon cartonat care va fi folosit pentru reîncărcarea acestuia.

Cât costă vignetă Turcia?

Poți plăti vignetă Turcia în cel mult 11 zile de la parcurgerea autostrăzii.

Taxele de drum Turcia diferă în funcție de categoria vehiculului pe care îl deții, clasificate în sistemul turcesc după cum urmează:

categoria 1 Vehicule cu doua axe cu spaţiul dintre axe mai mic de 3,20 m: autoturisme, motociclete; camionete, vanuri şi miniautobuze care au spaţiul dintre axe mai mic de 3,20 m
categoria 2Oricare vehicul cu 2 axe cu spaţiul dintre axe mai mare de 3,20 m: vanuri, pick-up jeep, ambulanţe şi autovehicule funerare, miniautobuze, autobuze şi camioane
categoria 3Oricare vehicul cu 3 axe: Autobuze, camionate, trailer; clasele 1 şi 2 cu o axa în plus
categoria 4Oricare vehicul cu 4 şi 5 axe: Autobuze, camioane şi trailer; clasa 1 cu 2 axe în plus, clasa 2 cu 2 axe în plus
categoria 5Vehicule cu 6 sau mai multe axe

Prețurile orientative sunt după cum urmează:

Costurile pentru vignetă Turcia actualizate le poți accesa oricând aici, pe site-ul oficial al operatorului de transport.

!Atenție! Plățile se realizează în lira turcească sau euro!

Amendă neplata vignetă Turcia

Conducerea unui vehicul pe autostrăzile din Turcia fără a avea vignetă este ilegală și poate duce la amenzi severe. Există, de asemenea, mecanisme de control al vignetei, inclusiv cititoare de vignetă electronică la barajele de pe autostrăzi și controale ale poliției.

La intrarea pe autostradă vei fi nevoit să mergi cu cel mult 30 km/h pentru ca cititoare electronice să îți poată citi cipul vinietei și numărul autovehiculului.

Amenda poate ajunge până la de 11 ori suma inițială care trebuia achitată.

Taxe drum Turcia pentru Podul Bosfor şi Podul Fatih Sultan Mehmet

Important de știut este că la Strâmtoarea Bosfor dintre Asia și Europa, vei avea de plătit taxă drum Turcia pentru trecerea pe Podul Bosfor sau Podul Fatih Sultan Mehmet. Prețurile orientative în funcție de categoria de vehicul sunt:

  • Categoria 1: 4,25 TRY
  • Categoria 2: 5,5 TRY
  • Categoria 3: 10,25 TRY
  • Categoria 4: 26 TRY
  • Categoria 5: 32,25 TRY

Taxa de pod (pentru ambele poduri) peste Strâmtoarea Bosfor se plăteşte doar pentru sensul Europa-Asia. Pentru sensul Asia-Europa trecerea este gratuită.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Dacă călătorești adesea în Europa, îți oferim informații despre opțiunile de plată a taxelor de drum în toate țările acestei regiuni.

Mai mult decât atât, dacă treci des prin UngariaBulgaria sau Polonia, îți putem instala echipamente profesionale pentru plată a taxelor de drum, precum HUGO, BGTOLL și eTOLL.

Pentru a îmbunătăți managementul flotei tale auto, îți recomandăm sistemul eTMS, care oferă eficientizarea activității flotei tale la cele mai înalte standarde.

Vrei să afli mai multe despre cum te putem ajuta? Contactează-ne acum!

4.7/5 - (9 votes)
Vlad
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn