Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

Taxare automată Vignietă Polonia Online Polonia - eTOLL Plată Taxe Drum

Plătește automat taxele de drum în Polonia cu CargoTrack! Scapă de griji și stres atunci când călătorești în străinătate cu ajutorul nostru!

Echipamente taxe de drum - Plată taxe drum | CargoTrack - Taxare Automată Vignetă Ungaria Online HuGO Taxe Drum - Vignietă Bulgaria

Vignetă Polonia - sistemul e-TOLL

Un nou sistem electronic de taxare rutieră a fost lansat în Polonia la 1 iunie 2021. Noul sistem pentru plata vigneta Polonia se numește e-TOLL și înlocuiește sistemul anterior viaTOLL, care va fi întrerupt total la 30 septembrie 2021.

Ce este nou la sistemul de plata vigneta Polonia  e-TOLL?

Noul sistem de plata vigneta Polonia e-TOLL, spre deosebire de viaTOLL, se bazează pe urmărirea vehiculelor prin sistemul global de navigație prin satelit (GNSS). Aceasta înseamnă că vehiculele comerciale de peste 3,5 tone trebuie să își transmită în mod regulat locația către sistemul polonez pentru a determina ce taxe de drum trebuie să plătească.

Cum se pot conecta vehiculele la noul sistem de e-TOLL?

Acum, Polonia oferă trei posibilități pentru conectarea vehiculelor la sistemul e-TOLL: o unitate de bord compatibilă (OBU – vezi aici echipamentele noastre), o aplicație mobilă sau un sistem de localizare externă (ELS), montat din fabrică.

 • Conectarea prin intermediul unității de bord

O unitate de bord (OBU – vezi aici echipamentele noastre) aprobată de autoritățile poloneze de taxare poate, de asemenea, să se conecteze la sistemul e-TOLL. Această opțiune este soluția recomandată de noi, deoarece vine cu cele mai mici cheltuieli pentru companiile de transport. Această soluție are, de asemenea, avantajul de a nu necesita un telefon mobil, pe care șoferii fie ar putea să uite să îl încarce, fie să îl oprească accidental, rezultând amenzi sau erori.

 • Conectarea cu ajutorul aplicației mobile

O aplicație mobilă gratuită, disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, poate fi utilizată pentru conectarea la sistemul e-TOLL pentru plata taxe drum Polonia. Dar această soluție are mai multe dezavantaje. Necesită ca șoferii să mențină o conexiune permanentă cu sistemul e-TOLL pentru plata vigneta Polonia, adică un consum constant de baterie și date. Dacă semnalul este întrerupt, șoferii pot primi amenzi din partea autorității poloneze de taxare pentru neplată taxă drum Polonia.

 • Conectarea prin sistemul de localizare extern acreditat

Vehiculele se pot conecta și la e-TOLL printr-un ELS care a fost instalat în vehiculele lor. Aceste soluții trebuie achiziționate și instalate prin intermediul companiilor externe și necesită de obicei o taxă de abonament pentru serviciile lor.

Tipul de vehicule pentru care se percepe taxa de drum în Polonia

e-TOLL este obligatoriu pentru toate autovehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone și pentru autobuze (indiferent de masa maximă autorizată a acestora).

e-TOLL este obligatoriu pentru șoferii următoarelor vehicule:

Taxare Automată Vignetă Polonia Online eTOLL Plată Taxe Drum

În conformitate cu Legea din 6 mai 2020 privind modificarea Legii drumurilor publice și a anumitor alte acte de drept, colectarea electronică a taxelor se aplică în Polonia pe autostrăzile cu taxă, pe autostrăzi și pe drumurile naționale selectate. (vezi lista cu drumurile)

Este sistemul viaTOLL încă operațional?

Unitățile OBU viaTOLL sunt operaționale până la 30 septembrie 2021. Până la această dată, va exista o perioadă de tranziție în cursul căreia cele 2 sisteme vor funcționa în paralel. După această dată, sistemul viaTOLL actual nu va mai fi operațional și nu va mai permite plata taxelor de drum în Polonia. e-TOLL va deveni unicul sistem de colectare a taxelor în țară (cu excepția autostrăzii A2).

Ce trebuie să facă utilizatorii înainte de expirarea sistemului viaTOLL?

 1. Să returneze aparatul OBU în schimbul rambursării sumei depusă drept garanție pentru dispozitiv;
 2. Să se înregistreze în sistemul e-TOLL pentru plata vignetă Polonia și să iasă din sistemul viaTOLL;
 3. Să deconteze fondurile de pe contul său. Decontarea este posibilă în 12 luni de la expirarea sistemului viaTOLL, după care fondurile rămase în conturile viaTOLL vor fi transferate către Fondul Național de Drumuri polonez.

Amenzi neplată taxă drum Polonia

Nerespectarea acestei conexiuni poate duce la amenzi de până la 1.500 PLN (aproximativ 1.600 RON), chiar dacă pierderea semnalului nu se datorează unei erori a conducătorului auto.

De ce să alegi echipamentul CargoTrack pentru plată automată vignetă Polonia?

Avantajele pe care le poți obține de pe urma achiziționării serviciilor de plată automată a taxelor de drum e-TOLL de la CargoTrack sunt:

 • Înregistrarea rutei și plata automată a taxelor de drum – datele vehiculelor o dată introduse rămân salvate și se trimit automat către autoritățile ungare și astfel se pot evita anumite erori de date care pot aduce sancțiuni costisitoare.
 • Monitorizarea permanentă echipamentelor și plății corecte – CargoTrack verifica în permanența ca echipamentele de monitorizare pentru a transmite informații corecte în timp real.
 • Flexibilitatea schimbării rutei fără a depinde de taxele de dum – CargoTrack verifica în permanența ca echipamentele de monitorizare pentru a transmite informații corecte în timp real.

Cum funcționează?

 1. Ca prim pas se semnează un contract între compania ta și CargoTrack;
 2. După instalarea echipamentelor și verificarea că acestea funcționeaza corect se începe procedura de înregistrare a vehiculelor în sistemul eTOLL;
 3. Se creeză un cont virtual în care vom înregistra toate detaliile vehiculelor tale;
 4. Ai responsabilitatea de a încarca contul virtual creat cu o sumă de bani care să acopere tranzitarea pentru toate vehiculele;
 5. În urma procesului de înregistrare vei fi informat prin e-mail și SMS cu privire la activarea vehiculului în sistemul eTOLL;
 6. După obținerea confirmării poți începe fără probleme tranzitarea, plata taxelor de drum realizându-se automat.

De ce să alegi CargoTrack pentru plata taxelor de drum din Polonia?

Avantajele pe care le poți obține de pe urma achiziționării serviciilor de plată automată a taxelor de drum e-TOLL de la CargoTrack sunt:

 • Înregistrarea rutei și plata automată a taxelor de drum – datele vehiculelor o dată introduse rămân salvate și se trimit automat către autoritățile ungare și astfel se pot evita anumite erori de date care pot aduce sancțiuni costisitoare;
 • Monitorizarea permanentă echipamentelor și plății corecte – CargoTrack verifică în permanență echipamentele de monitorizare pentru a transmite informații corecte în timp real;
 • Notificări automate prin SMS & e-mail pentru alimentare cont – prin monitorizarea atentă a vehiculelor și prevenirea amenzilor care pot ajunge la sute de euro;
 • Flexibilitatea schimbării rutei – atât timp cât folosiți echipamentul CargoTrack pentru plata taxelor de drum, puteți alege și schimba orice rută, fără stresul unei eventuale amenzi.

Alege să plătești taxele de drum în Polonia | e-TOLL cu CargoTrack

CargoTrack oferă soluţii pentru plata automată a taxelor de drum şi în alte ţări:

Tranzitează Ungaria, Polonia și Bulgaria cu un singur aparat de taxare doar prin serviciile CargoTrack!

Probleme des întâlnite

Tranzitezi Polonia?

Plata taxelor de drum pe Polonia ți se pare un proces lung și complicat?

Beneficiile obținute

Plătești doar pentru distanțele parcurse
Operatori CargoTrack verifica în permanență starea contului tău
Înregistrarea rutei și plata automată a taxelor de drum
Flexibilitatea schimbării rutei fără a depinde de taxele de dum
Înregistrarea rutei și plata automată a taxelor de drum
Descoperă

Alte module compatibile:

Descoperă alte module compatibile cu serviciul de plată a taxelor de drum în Polonia și scapă de grijile amenzilor!

FM TCO HCV5

FM-Tco4 HCV se remarcă ca fiind cel mai avansat sistem de colectare date și monitorizare GPS. Acesta ajută la gestionarea și controlul…

FM-Pro5

FM-Pro5 este un sistem de monitorizare GPS proiectat pentru diferite tipuri de vehicule ale flotei tale. Sistemul este construit pentru urmărirea…

FM TCO LCV5

Este un tracker GPS avansat pentru vehicule comerciale ușoare. Dispozitivul este proiectat în principal pentru monitorizarea vehiculelor și…

FM ECO4 S – Trace5

Ușor de instalat și cel mai fiabil sistem de monitorizare a vehiculelor. FM ECO4 S – Trace5 acoperă toate nevoile de bază pentru urmărirea și gestionarea…

Releu imobilizator

Acest accesoriu a fost special creat pentru blocarea motorului autovehiculelor în situații limită, acțiunea fiind permisă de la distanță...

Senzor de temperatură Bluetooth

Echipat cu tehnologie Bluetooth Low Energy, senzorul de temperatură este ultra compact și te ajută să...

Senzor universal închis-deschis

Sistem monitorizare Plug & Play care se conectează la mufa OBD a vehiculelor pentru a obține informații complexe.

Cititor card tahograf companie

Este utilizat exclusiv pentru citirea și transmiterea de la distanță informațiilor stocate din tahograf, pentru...

Alege cargotrack

Vrei să îți îmbunătățești eficiența afacerii cu serviciile de monitorizare GPS CargoTrack?

Rate this page
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?