CargoTrack Monitorizare GPS Auto

Releu imobilizator

Releu imobilizator

Releu imobilizator – Bine de știut!

Conform The Economic Journal, într-un studiu în 2016 din s-a constatat că imobilizatorul auto a redus rata globală a furtului de automobile cu aproximativ 40% între anii 1995 și 2008.

De asemenea, pentru toate autoturismele noi vândute în Germania, în Regatul Unit, în Finlanda , în Australia și în Canada imobilizatorii au fost numiţi oficial componentă obligatorie a autovehiculelor.

Despre releul imobilizator

Acesta este un dispozitiv electronic antifurt, care anulează anumite funcții ale motorului unui autovehicul, făcând astfel imposibilă pornirea neautorizată a acestuia dacă nu este prezentă cheia cu cip/transponder codată cu informaţia corectă.

Releul imobilizator oferă protecţie împotriva utilizării neautorizate a vehiculelor sau în caz de furt a acestora. Sistemul este creat astfel încât să poată fi activat de la distanţă direct din platforma CargoTrack sau prin SMS.

Cum funcționează un releu imobilizator?

Ca dispozitiv antifurt, releul imobilizator dezactivează unul dintre sistemele necesare pentru a porni motorul unei mașini și anume aprinderea. Acest lucru se realizează prin identificarea frecvenței radio între un transponder din cheia de contact și un dispozitiv numit cititor de frecvențe radio din coloana de direcție.

Atunci când cheia este pusă în contact, transponderul transmite către cititor un semnal cu un cod unic de identificare, după care, cititorul îl transmite către un receptor din modulul de control al calculatorului. În cazul în care codul este corect, calculatorul permite funcționarea sistemelor de alimentare cu combustibil și de aprindere cât și pornirea autovehiculului.

În situaţia în care codul este incorect sau absent, computerul vehiculului dezactivează sistemul iar mașina nu va putea porni până când cheia corectă nu este pusă în contact. Vehiculul se poate reporni doar cu autorizația ta sau a persoanei care folosește platforma CargoTrack.

Ce beneficii îți poate aduce acest un releu imobilizator?

  • Evită furtul vehiculelor sau a mărfurilor;
  • Securitatea șoferilor și a bunurilor transportate;
  • Blochează vehiculul de la distanță rapid prin intermediul aplicaței Cargotrack;

Alte produse compatibile:

5/5 - (4 votes)
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
CargoTrack
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?