Hu-GO metoda de plată a taxelor de drum în Ungaria

Din data de 1 iulie 2013 în Ungaria s-a introdus sistemul electronic de taxare rutieră bazată pe distanța parcursă și acoperă nici mai mult nici mai puține de  6.500 km din rețeaua de drumuri a Ungariei formată din următoarele categorii de drumuri: autostrăzi, drumuri expres și drumuri principale.

Despre sistemul de taxare HU-GO

Sistemul nou este în conformitate cu cerințele tehnice ale Uniunii Europene și este compatibil cu directivele Serviciului European de Taxare Rutieră Electronică (SETRE).

Sistemul de taxare HU-GO este un serviciu de plată a taxelor de drum pentru care există o serie de pași necesari de parcurs pentru a plăti electronic taxa HU-GO. Aceasta a fost implementată în Ungaria de către NÚSZ, compania care gestionează plata taxelor de drum. Procesul plății online presupune înregistrarea vehiculului în sistemul hu-go.hu, alimentarea cu bani a contului respectiv, taxa urmând să fie retrasă automat.

Cum se calculează taxa?

Sistem de plată pentru taxele de drum din Ungaria se adresează vehiculelor a căror greutate totală maximă admisă depășește 3,5 tone și  se calculează în funcție de următorele:

1. Categoria autovehiculului:

2. Categoria de drum:

3. Norma de poluare:

Cum să plătești taxa de drum prin HU-GO

CargoTrack vine în întâmpinarea acestei nevoi prin crearea unui sistem de plată automată care încorporează OBU în fluxul plăților către statul maghiar. Clientul își creează un cont pe site-ul Hu-GO.hu și își depune electronic fonduri din care să i se extragă plățile. Apoi, cu ajutorul OBU conectat la platforma online pe care o oferim, se automatizează procesul. Clientul nu mai trebuie să stabilească dinainte traseul, iar plățile se fac automat, după fiecare autovehicul, la toate categoriile de drumuri pe care le tranzitează.

Pentru a finaliza procesul de plată se vor realiza următorii pași:

 1. Fiecărui dispozitiv GPS pentru care se dorește HU-GO se generează un id unic;
 2. Se crează un cont pe platforma HU-GO;
 3. Dvs. veți efectua încarcarea contului virtual propiu cu banii necesari plății taxelor;
 4. Adăugați vehiculele cu informațiile complete (număr oșii, normă de poluare, etc.)

Observații:

HU-GO transfera responsabilitatea corectitudinii plății către client astfel că aveți la dispoziție atât interfața HU-GO, cât și aplicația CargoTrack pentru a observa eventuale probleme în taxare. De asemenea pentru a putea realiza această taxare aveți nevoie de echipamentul GPS care îl puteți achizitiona de aici.

Este foarte important să verificați dacă:

 • Datele introduse în sistemul HU-GO sunt corecte și actualizate;
 • Este activata funcția de alertare HU-GO iar datele de contact sunt corecte;
 • În contul HU-GO aveți disponibilă suma necesară în contul HU-GO pentru plata taxelor de drum a rutelor planificate;
 • Echipamentul GPS functionează corect;
 • Șoferii nu folosesc sisteme de bruiaj al semnalului GPS;

Sancținui

În cadrul sistemului electronic al taxei rutiere HU-GO, National Toll Payment Services are o activitate de susținere a verificărilor prin portalurile fixe de verificare ale rețelei de drumuri cu plată, și cu ajutorul vehiculelor mobile de colectare a datelor. Verificarea achitării taxelor se face permanent, sistemul sesizând instantaneu dacă vehiculul în cauză dispune de drept de utilizare al drumurilor

Interval amenzilor este între 24 000 HUF și 165 000 HUF (70€ – 470€), tabelul următor conține sumele penalităților, stabilite în funcție de categoria de vehicul, de tipul contravenției și de plajele de timp:

Cazurile în care puteți primi cu ușurință amenzi sunt:

 • Omiterea achitării taxei rutiere înainte de începerea utilizării drumurilor;
 • S-a efectuat o declarație pentru o categorie de taxare sau de mediu, a vehiculului, mai mică decât cea reală;
 • Dispozitivul de bord apare, la momentul utilizării drumurilor, în evidența dispozitivelor invalida

Nu uita să dai share dacă ți-a plăcut acest articol!

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Vezi toate serviciile CargoTrack

ULTIMELE ARTICOLE

Scrie-ne ACUM!
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?