Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

Monitorizare consum combustibil Monitorizare GPS

Sonda litrometrică – totul despre monitorizarea consumului de combustibil

sondă litrometrică

În acest articol îți vom arăta ce este și cum funcționează sonda litrometrică. Probabil că ai auzit de ea, poate că ai folosit-o sau poate că îți dorești să începi să faci acest lucru.

Sonda litrometrică reprezintă, succint spus, modul cel mai precis în acest moment de control al combustibilului. Astfel, îți vom prezenta câteva detalii importante despre sonda litrometrică și ce beneficii îți va aduce, începând, bineînțeles cu faptul că vei reduce semnificativ din cheltuielile de combustibil.

Ce este sonda litrometrică?

O sonda litrometrică este un dispozitiv introdus în rezervorul vehiculului pentru a măsura nivelul de combustibil sau lichid în rezervor. Aceasta este utilizată pentru a oferi informații precise cu privire la cantitatea de combustibil rămasă în rezervorul vehiculului.

Sonda litrometrică este echipată cu senzori care măsoară nivelul de lichid din rezervor și trimit aceste informații către sistemul de monitorizare GPS instalat în vehicul. Astfel, managerul de flotă are un control ridicat asupra consumului de combustibil al fiecărui vehicul.

Acest tip de sondă este esențial în gestionarea eficientă a combustibilului și controlul asupra pierderilor, furturilor sau efectelor unui stil de condus nepotrivit.

Sonda litrometrică vine cu o serie de avantaje în funcție de serviciul de monitorizare GPS ales. Controlul combustibilului, rapoarte complete, alerte în timp real privind scăderea bruscă a cantității de rezervor sau monitorizarea stilului de condus al șoferului sunt doar câteva dintre aspectele de care poate beneficia transportatorul alegând un serviciu de monitorizare GPS performant.

sondă litrometrică

Cum funcționează sonda litrometrică?

Sonda litrometrică funcționează pe baza principiului de măsurare a capacității volumetrice a lichidului din rezervor. Iată aspectele cheie de funcționare ale sondei litrometrice, odată ce aceasta a fost montată în rezervor.

Senzorii de nivel: Sonda este echipată cu senzori care detectează nivelul lichidului din interiorul rezervorului. Acești senzori pot fi construiți în diverse moduri, cum ar fi prin utilizarea de senzori de presiune, senzori de conductivitate, senzori de ultrasunete sau alte tehnologii.

CargoTrack utilizează senzorul are izolație galvanică electronică prin interfață și circuite de alimentare, care asigură o precizie

Transmiterea datelor: Informațiile despre nivelul lichidului detectat de senzori sunt transmise către sistemul de monitorizare GPS instalat pe vehicul.

Interpretarea datelor: Managerul de flotă poate controla mai bine consumul de combustibil prin rapoartele generate de către sistemul de monitorizare GPS.

Prin sistemul de monitorizare CargoTrack, poți obține:

  • Raport rezervor combustibil;
  • Modul de control combustibil;
  • Rapoarte Nivel Combustibil;
  • Alerte combustibil;

Acestea îți oferă posibilitatea de a analiza consumul de combustibil, de a evita furturile și de a reduce semnificativ costurile.

sondă litrometrică

Cum se instalează sonda litrometrică?

Instalarea unei sonde litrometrice poate varia în funcție de specificațiile și caracteristicile vehiculului sau rezervorului în care va fi instalată. Cu toate acestea, iată pașii generali pe care îi implică instalarea unei sonde litrometrice:

1. Golirea rezervorului: Rezervorul trebuie golit de combustibil înainte de a începe instalarea sondei litrometrice.

2. Instalarea sondei: Sonda litrometrică este introdusă în rezervor în locul selectat anterior. Aceasta poate implica utilizarea unor dispozitive de fixare sau etanșare pentru a asigura o instalare sigură și sigilată.

3. Conectarea sondei litrometrice: Conectarea sondei litrometrice la sistemul de monitorizare GPS se poate face prin fir sau prin Bluetooth. Recomandarea noastră este de a alege sonda litrometrică care se conectează prin fir.

4. Testarea și verificarea: După instalare, sistemul de monitorizare GPS trebuie testat pentru a se asigura că sonda litrometrică funcționează corect și că furnizează date precise despre nivelul de combustibil din rezervor.

Acești pași sunt orientativi. Este nevoie să te asiguri atunci când instalezi singur o sondă litrometrică care sunt specificațiile acesteia și ce trebuie respectat. De asemenea, este important să apelezi la specialiști atunci când consideri că este necesar, pentru a elimina orice potențiale pierderi.

Echipa de montaj CargoTrack îți oferă montaj gratuit odată cu alegerea echipamentului GPS dorit.

sondă litrometrică

Se poate păcăli sonda litrometrică?

Sistemele de monitorizare a combustibilului sunt proiectate să fie fiabile și precise, iar încercarea de a le manipula poate avea consecințe grave.

Dacă ai astfel de intenții, nu îți recomandăm să încerci să păcălești sonda litrometrică sau sistemul de monitorizare GPS, pentru că ulterior consecințele vor fi mult mai mari.

Pot exista situații în care șoferul sau persoane externe să încerce acest lucru, fie prin încercarea de a deteriora sau de a aduce modificări sondei, de a manipula cablurile sau senzorii pentru a arăta un nivel mai mare de combustibil sau încercarea anumitor inferențe electronice.

Cât timp monitorizezi constant datele și faci verificări periodice, aceste tentative de ”păcălire” a sondei litrometrice vor fi ușor de depistat. Îți recomandăm să păstrezi o comunicare bună cu șoferii tăi și să te asiguri că înțeleg eventualele consecințe.

Care sunt avantajele sondei litrometrice?

Sonda litrometrică vine cu foarte multe avantaje ce îți vor reduce semnificativ cheltuielile și îți vor oferi un control mult mai mare asupra angajaților tăi.

Sonda litrometrică CargoTrack oferă o serie de avantaje:

  • Precizie înaltă a senzorului, liniaritate, stabilitate la orice temperatură;
  • Tabel de calibrare din interiorul capului senzorului. Permite transferul de date direct în litri;
  • Izolarea galvanică. Protejează capul senzorului de supratensiuni;
  • Constructie monolit;
  • Gamă largă de lungime posibilă a sondei de la 15 la 300 cm;
  • Ușurință de instalare;

Este important să te documentezi eficient atunci când alegi un anumit echipament sau un anumit furnizor.

Cercetează, caută și găsește cea mai bună opțiune pentru nevoile firmei tale. În acest mod, vei maximiza beneficiile aduse de astfel de echipamente și servicii de monitorizare GPS.

La CargoTrack, îți oferim montaj gratuit la echipamentele de monitorizare GPS și servicii complete de monitorizare GPS fără perioade contractuale.

Dacă ai nevoie de mai mute informații, nu ezita să ne contactezi, suntem la un click distanță să îți oferim toate informațiile de care ai nevoie!

5/5 - (3 votes)
Vlad
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?