Germania este o destinație adesea frecventată de români, fie că e în interes de serviciu, cu scop de vacanță sau pentru realizarea unui transport. Ca să mergi pe drumurile nemțești trebuie însă să ai în vedere costurile pentru vignetă Germania.

Traficul în Germania este gestionat eficient, însă încălcarea regulilor de circulație aduce ca urmări amenzi foarte mari.

Înainte de a porni la drum, îți spunem tot ce trebuie să știi despre vinietă Germania și taxele de drum Germania.

Vignetă Germania 2024

Vignetă Germania gratuită pentru autoturismele mici

Un avantaj foarte mare este că în Germania dacă mergi cu mașina proprie nu ai nevoie să cumperi vignetă Germania, pentru că circularea pe drumurile Germaniei este gratuită pentru autoturisme.

Așadar, dacă mergi ca turist în Germania cu mașina personală poți să stai liniștit pentru plata taxelor de drum.

Vignetă Germania pentru camioane

În schimb, se percepe o taxă drum Germania pentru camioanele de cel puțin 7,5 tone.

Taxele se aplică pe toate autostrăzile(inclusiv benzinării și parcări), pe drumurile federale și unele drumuri din localități, incluse într-o rețea de drumuri de peste 51.000km.

Harta drumurilor care sunt supuse taxării le poți găsi aici.

Cum plătești taxe drum Germania

Totuși, vinieta Germania se poate plăti atât online, cât și fizic. Așadar, poți achita ușor taxa de drum Germania camioane și să te ferești de amenzile mari.

Plată vignetă Germania online

Poți achiziționa vignetă Germania online, accesând site-ul oficial aici.

Îți creezi cont și poți achita online taxele de drum Germania cu o conectare de cel mult 24h înainte.

Plata o poți realiza fie cu un card de credit, fie cu un card de combustibil, în site.

În plus, poți realiza plata și prin:

  • Transfer bancar;
  • toll collect direct debit;
  • carduri bancare;
  • carduri de flotă;

Atenție! Plata se face în euro!

Plată taxe autostrăzi Germania fizic la terminale

Există două modalități prin care poți plăti fizic taxa pentru utilizarea autostrăzilor în Germania: prin intermediul unei cărți de plată a maut-ului sau prin intermediul unui dispozitiv de plată portabil (Pkw-Maut).

Cărțile de plată a maut-ului sunt disponibile în diferite variante, în funcție de tipul de vehicul pe care îl ai și de durata de valabilitate dorită. Aceste cărți pot fi cumpărate de la una dintre punctele de vânzare ale maut-ului sau online, prin intermediul site-ului oficial al maut-ului. După ce ați cumpărat o carte de plată a maut-ului, trebuie să o atașați pe parbrizul vehiculului și să o activați înainte de a utiliza autostrăzile.

Dispozitivele de plată portabile (Pkw-Maut) sunt disponibile pentru toate tipurile de vehicule și se pot achiziționa de la punctele de vânzare ale maut-ului sau online. Aceste dispozitive trebuie atașate pe parbrizul vehiculului și trebuie să fie activate înainte de a utiliza autostrăzile. Plățile se efectuează prin intermediul unei cărți de credit sau a unui cont bancar asociat dispozitivului.

O listă cu terminalele de la intrarea în Germania poți găsi aici.

Vignetă Germania 2024

Cât costă vignetă Germania?

Pentru plata taxa de drum Germania este calculată în funcție de distanța parcursă și o cotă de taxare per kilometru.

Această cotă de taxare se calculează în funcție de:

  • Costurile pentru infrastructura autostrăzii;
  • Norma de poluare a vehiculului;
  • Cotă-parte pentru poluarea fonică.

Cât costă taxă drum Germania

Taxa drum Germania diferă în funcție de categoria de vehicul. După cum am menționat anterior, doar camioanele de cel puțin 7.5 tone trebuie să achiziționeze vinietă Germania, după următoarele categorii:

  • Vehicule intre 7.5 – 11.999 T;
  • Vehicule intre 12 T – 18 T;
  • Vehicule peste 18 T;

Pentru a vedea costurile aferente fiecărei categorii de vehicule, accesează acest link.

Amenzi pentru neplata taxe drum Germania

În cazul în care nu achiți plata aferentă vignetă Germania și ești transportator, vei fi sancționat cu o sumă de până la 20.000 euro.

Îți sugerăm să plătești taxa de drum Germania și să te informezi corect din timp, pentru că este extrem de important să știi detaliile traficului fiecărei țări pe care o tranzitezi.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Pentru că știm cât de important este să pornești la drum informat, găsești la noi pe site informații cu privire la plata taxelor de drum si a vinietelor pentru țările din Europa.

Mai mult decât atât, îți garantăm montarea echipamentelor de plată a taxelor de drum din Ungaria, Bulgaria sau Polonia, pentru ca tu să lucrezi mult mai eficient și mai practic.

Iar dacă vorbim de managementul flotei tale auto, CargoTrack îți pune la dispoziție serviciul eTMS de gestionare a managementului pentru a reuși să te situezi în topul pieței și să îți eficientizezi procesul administrativ.

5/5 - (1 vote)
Vlad
Vlad
Vlad

Would you like to share your thoughts?

Your email address will not be published. Required fields are marked *