Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

viniete europa

Vignetă Muntenegru 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Muntenegru este o țară ce reprezintă o destinație mult dorită de către turiști. Oferind atât frumusețea muntelui, cât minunăția mării albastre, știm cât ești de tentat să alegi să descoperi această țară cu propria mașină. Fie că ești turist sau transportator în interes de serviciu, trebuie să te informezi cu privire la vignetă Muntenegru și ce taxe de drum trebuie să plătești.

Un lucru important de știut este că Muntenegru nu are o rețea prea mare de autostrăzi și deci, drumurile străbătute vor fi cele naționale și europene.

O atenție sporită trebuie să acorzi asupra limitelor de viteză, pentru că muntenegrenii au impuse limite de viteze cu o idee mai mici decât în România.

Totuși, vei avea nevoie să achiți anumite taxe de drum Muntenegru în cazul unei autostrăzi și a unui tunel, însă îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre vignetă Muntenegru în acest articol.

Vignetă Muntenegru 2024

Clasele de vehicule în Muntenegru

În cazul în care circuli pe drumurile din Muntenegru, pentru plata taxei de vignetă Muntenegru trebuie să știi în ce clasă se încadrează vehiculul tău, pentru a-ți alege corect sistemul de plată.

Clasa IMotociclete
Clasa IIVehicule cu 2 axe și până la 1,3m
Vehicule (2 axe) cu greutatea totală de până la 3,5 t și până la 1,9 m înălțime totală
Clasa IIIAutovehicule (3 axe) până la 1,3 m pe axa față și până la 1,9 m înălțime totală Autovehicule (2 axe) sub 3,5 t greutatea totală a vehiculului și peste 1,9 m înălțime totală
Clasa IVVehicule (până la 3 osii) peste 3,5 t GVW și peste 1,3 m pe puntea față Vehicule (2 axe) până la 3,5 t GVW și peste 1,9 m înălțime totală cu remorcă
Clasa VVehicule (de pe 4 osii) peste 3,5 t greutatea totală a vehiculului și peste 1,3 m pe axa față

În funcție de clasa în care te încadrezi cu autovehiculul tău, plata vignetă Muntenegru va depinde, dar și în funcție de kilometri parcurși pe autostradă.

Plată vignetă Muntenegru

Plata vinietă Muntenegru se realizează pentru porțiunea de autostradă A1, ce conectează Smokovac și Mateševo, iar lungimea acesteia este de 42 km și a fost inaugurată în iulie 2022.

Această autostradă are scopul de a conecta Muntenegru cu granițele Serbiei, pentru un acces mai rapid.

Așadar, dacă ajungi în această zonă, trebuie să știi că este singura autostradă din Muntenegru și singura pentru care se solicită vignetă Muntenegru.

Cum plătești vignetă Muntenegru?

Pentru a plăti vignetă Muntenegru, trebuie doar să te oprești la stațiile de taxare de pe autostradă, unde poți realiza plata cu:

  • Bani cash;
  • Card bancar;
  • Smart card de călătorii;
  • Sistem electronic automat.

Atenție! Plata se face în euro!

Un alt lucru important de menționat este că în cazul în care ești călător frecvent în Muntenegru, beneficiez de o reducere de 10% pentru vinietă Muntenegru, iar suma acesteia poate ajunge până la 20 euro fără reducere.

Plată taxă drum Muntenegru tunel

O altă taxă drum Muntenegru care trebuie achitată pe lângă vignetă Muntenegru este taxa tunelului Sozina, realizat pe o porțiune de 4,1km pe E80, între Podgorica și Bar.

Prețurile pentru acest tunel sunt:



mașinămotocicleteVehicule grele
Sozina Tunnel2.50 euro1.00 euro5.00 euro

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Dacă tranzitezi des țările din Europa, în articolele noastre găsești informații despre sistemul de plată a taxelor de drum pentru toate țările din Europa.

Mai mult decât atât, dacă tranzitezi des UngariaBulgaria sau Polonia îți oferim montarea echipamentelor profesionale de plată a taxelor de drum – HUGO, BGTOLL și eTOLL.

Pentru o gestionare mai eficientă a managementului flotei tale auto, îți recomandăm sistemul eTMS – cel mai bun sistem de eficientizare a activității flotei tale, la cele mai înalte standarde. Vrei să afli mai multe despre serviciile noastre? Contactează-ne acum!

Rate this post
Vlad
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn