Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

viniete europa

Taxă autostradă Portugalia 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Dacă ești nevoit să călătorești în Portugalia în 2024, trebuie să pornești la drum informat cu privire la taxă autostradă Portugalia și sistemul în care portughezii colectează taxele aferente.

În special dacă ești transportator, trebuie să fii atent la sistemele de plată electronice instalate pe mașină, pentru că fiecare autostradă are destinat un sistem special, care nu mereu corespunde cu celelalte.

În acest articol îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre sistemul de plată taxe autostradă Portugalia și în ce constă sistemul de vignetă Portugalia.

Taxă autostradă Portugalia 2024

Modalități de plată taxă autostradă Portugalia

Sistemul de taxe autostradă Portugalia are 2 modalități: manual și electronic.

Este important de știut faptul că fiecare autostradă are un singur sistem de plată, deci pe autostrăzile cu sistem de plată manual, nu vei putea plăti electronic. De asemenea, pe autostrăzile cu sistem de plată electronic, nu vei putea plăti manual.

Acest lucru poate pune șoferii în dificultate, mai ales prin faptul că cele 4 sisteme de plată taxă autostradă Portugalia electronic, nu sunt compatibile între ele. Singurul compatibil cu toate echipamentele este Temporary Via Verde.

Despre toate aceste vă vorbim în cele ce urmează.

Sistem manual plată taxă autostradă Portugalia

Sistemul manual de plată taxă autostradă Portugalia este unul clasic. La intrarea pe autostradă, vei fi nevoit să ridici un tichet, iar la ieșirea de pe tronsonul de drum parcurs, vei plăti taxa aferentă taxă autostradă Portugalia în funcție de categoria vehiculului și distanța parcursă (detalii înregistrate în tichet).

Atenție! Plata se face doar în numerar la benzinării sau la aparatul special de încasare a banilor.

Sisteme electronice pentru plată taxă autostradă Portugalia

În ceea ce privește sistemele de plată electronic, în funcție de autostrada pe care se află, va fi nevoit să folosească unul dintre cele 4 modalități de plată taxă autostradă Portugalia:

  • EASYToll

EASYToll este un sistem de plată electronică a taxei de autostradă, special conceput pentru turiști.

Acesta funcționează prin asocierea cardului de credit (Mastercard sau Visa) cu numărul de înmatriculare al vehiculului. Conducătorul auto poate plăti taxa fără a părăsi vehiculul, introducând cardul de credit în terminalul de plată.

Taxele de trecere sunt debitate direct din contul asociat cardului. Taxa de inițiere este de 0,60 €+TVA, iar fiecare călătorie costă 0,26 €+TVA. Serviciul este valabil 30 de zile din momentul activării. Conducătorul vehiculului poate corecta numărul de înmatriculare sau poate anula serviciul aici.

  • TOLLCard

TOLLCard este un sistem de plată a taxelor de autostradă activat prin SMS, cu o sumă fixă din care se va consuma în funcție de traficul vehiculului.

Acesta este valabil timp de un an. Utilizatorii pot alege să folosească și cartele pre-încărcate cu sume de 5, 10, 20 sau 40 €, cu un cost suplimentar de 0,60 € + TVA pentru fiecare cartelă cumpărată.

  • TOLLService

Conducătorul auto poate achiziționa un tichet pre-plătit cu acces nelimitat pentru 3 zile la costul de 20 €, valabil doar pentru vehiculele ușoare. Acesta include un cost suplimentar pentru servicii de 0,60 € + TVA și un cost administrativ de 0,26 € + TVA pe călătorie.

Există, de asemenea, o opțiune de tichet pre-plătit cu data și călătoria prestabilită, cum ar fi călătoria din Spania – Aeroportul Porto, via A28 sau A41 (dus-întors) sau călătoria din Spania – Aeroportul Faro via A22 (dus-întors).

Tichetul TollService poate fi cumpărat din zonele de servicii de pe autostrada A24, din aeroporturile Porto și Faro și din punctul Matosinhos IKEA.

  • Dispozitiv temporar VIA VERDE

Conducătorul auto poate închiria temporar un dispozitiv “Via Verde Visitors” pentru sejururi frecvente.

Costul de închiriere este de 6 € în prima săptămână și 1,5 € pentru fiecare săptămână ulterioară.

Se percepe un depozit inițial de 27,50 € (care va fi returnat la restituirea dispozitivului).

Taxa este în funcție de utilizare, iar perioada de valabilitate a dispozitivului este de 90 de zile, cu posibilitatea de a fi reînnoită.

Pentru a afla mai multe despre aceste servicii, intră aici.

Taxă autostradă Portugalia 2024

Categorii de vehicule

Pentru a-ți clasa vehiculul în una dintre categoriile impuse de portughezi pentru taxă autostradă Portugalia, vezi aici modul de clasare:

Clasa 1Toate vehiculele cu sau fără remorcă, având o înălţime mai mică de 1,10 m în dreptul primei axe. Numărul de axe nu este luat în considerare în această categorie.  
Clasa 2Toate vehiculele (fără remorcă), cu două axe având o înălţime mai mare sau egală cu 1,10 m, măsurată în dreptul primei axe.
Clasa 3Toate vehiculele cu trei axe (inclusiv remorca) având o înălţime mai mare sau egală cu 1,10 m, măsurată în dreptul primei axe.
Clasa 4Toate vehiculele cu patru sau mai multe axe (inclusiv remorca) având o înălţime mai mare sau egală cu 1,10 m, măsurată în dreptul primei axe.
Clasa 5Toate motocicletele dotate cu dispozitivul ViaVerde Box (clasa 1). Motociclete dotate cu dispozitivul ViaVerde Box (categoria 1) pot plăti o taxă mai mică.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Dacă tranzitezi des țările din Europa, în articolele noastre găsești informații despre sistemul de plată a taxelor de drum pentru toate țările din Europa.

Mai mult decât atât, dacă UngariaBulgaria sau Polonia sunt țările destinație sau de tranzit frecvent, îți oferim montarea echipamentelor de plată a taxelor de drum – HUGO, BGTOLL și eTOLL, la cele mai înalte standarde.

Pentru un management eficient al flotei, îți recomandăm sistemul eTMS – cel mai bun sistem de eficientizare a activității flotei tale, la cele mai înalte standarde.

Vrei să afli mai multe despre serviciile noastre? Contactează-ne acum!

5/5 - (1 vote)
Vlad
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn