Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

viniete europa

Vignetă Lituania 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Dacă Lituania este destinația ta următoare pentru 2024, ai un mare avantaj – vignetă Lituania este gratuită pentru autoturisme și nu ești nevoit să plătești nimic.

În schimb, dacă realizezi un transport, trebuie să ții cont că vei avea de achiziționat vignetă în Lituania, întrucât categoria de vehicule grele NU este scutită de plata taxelor de drum.

Toate vehiculele din categoriile N și M se încadrează la plata vinieta Lituania, însă în acest articol vei afla tot ce trebuie să știi despre vignetă Lituania.

Taxe Drum Lituania 2024

Vignetă Lituania gratuită pentru autoturisme

Dacă alegi să fii turist în Lituania, ai un mare avantaj. Pentru circulație pe drumurile țării nu ți se solicită niciun fel de taxă.

Așadar, poți circula cu încredere pe drumurile din Lituania fără stresul plăților taxelor de drum. Însă, trebuie să fii atent la legile de circulație, pentru a evita amenzile.

Vignetă Lituania contra cost pentru camioane

Lituania solicită plata vignetă Lituania pentru vehiculele grele, inclusiv cele din categoria N1 (vehicule din categoria N având o masă maximă care nu depăşeşte 3,5 tone) și categoria M2 (vehicule din categoria M, având mai mult de opt locuri aşezate în plus faţă de locul aşezat al conducătorului auto şi care au o masă maximă care nu depăşeşte 5 tone).

Astfel, dacă realizezi un transport de marfă sau transport de persoane, vei fi nevoit să achiziționezi vignetă Lituania, despre care îți vom spune în cele ce urmează.

Cât costă vignetă în Lituania?

Valoarea taxei pentru vignetă Lituania depinde de:

  • categoria vehiculului;
  • kilometri parcurși pe tronsonul de drum.

Desigur, sunt și porțiuni de drum pe care nu se solicită deținerea unei viniete. Totuși, drumurile pe care este interzisă circulația fără vignetă Lituania sunt marcate cu semnul „Mautstraße”.

Costurile pentru vignetă Lituania pentru categoriile de vehicul N1 și M2 sunt:

vehicul1 zi7 zile1 lună1 an
  6 €14 €28 €304 €

Cum poți achiziționa vignetă Lituania?

Este important de știut faptul ca vinieta Lituania se poate achiziționa atât fizic, cât și online.

Astfel, te poți asigura de dinainte de a porni la drum că ai achitat vigneta Lituania, însă o poți cumpăra și din benzinării și stațiile speciale destinate.

Vignetă Lituania fizic

Pentru a achiziționa vinieta Lituania direct din țară, trebuie să știi că o găsești în punctele de vânzare special marcate și indicate, dar și în:

  • Statoil;
  • Lukoil;
  • Baltic Petroleum;
  • ORLEN Lietuva;
  • stațiile de benzină EMSI;
  • punctele de frontieră.

Astfel, dacă nu reușești să o cumperi online, poți fii fără grijă și odată ce ajungi în Lituania.

Vignetă Lituania online

Totuși, dacă vrei să fii liniștit pe drum, poți realiza achiziționarea vinietei încă de acasă, însă trebuie să calculezi bine nevoie de valabilitate pentru care să plătești vinieta în Lituania.

Pentru a achiziționa vignetă Lituania online, accesează acest site și completează datele aferente vehiculului tău.

Taxe Drum Lituania 2024

Amendă pentru neplată vignetă Lituania

Dacă omiți să achiziționezi vinietă Lituania, trebuie să ții cont că autoritățile realizează controale.

Amenda pentru lipsa vinietei pe drumurile din Lituania pentru vehiculele grele din categoria M2 și N1 variază între 170 euro și 350 euro.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

Dacă tranzitezi des țările din Europa, în articolele noastre găsești informații despre sistemul de plată a taxelor de drum pentru toate țările din Europa.

Mai mult decât atât, dacă Ungaria, Bulgaria sau Polonia sunt țările destinație sau de tranzit frecvent, îți oferim montarea echipamentelor de plată a taxelor de drum – HUGO, BGTOLL și eTOLL, la cele mai înalte standarde.

Pentru un management eficient al flotei, îți recomandăm sistemul eTMS – cel mai bun sistem de eficientizare a activității flotei tale, la cele mai înalte standarde.

Vrei să afli mai multe despre serviciile noastre? Contactează-ne acum!

4.7/5 - (3 votes)
Vlad
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn