Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

viniete europa

Vignetă Luxemburg 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Dacă ai ca destinație Luxemburg sau tranzitezi această țară, trebuie să știi detalii despre modul de achiziționare vignetă Luxemburg.

Dacă alegi să vizitezi această țară cu mașina personală, avem o veste bună pentru tine: vinietă Luxemburg este gratuită și nu ai nevoie de ea pentru a circula pe drumurile din Luxemburg.

Totuși, dacă realizezi un transport în Luxemburg ori tranzitezi această țară cu un camion de cel puțin 12 tone, vei avea nevoie să achiziționezi vignetă Luxemburg.

Tot ce trebuie să știi despre vignetă Luxemburg îți vom prezenta în acest articol.

Vignetă Luxemburg 2024

Vignetă Luxemburg autoturism gratuită

Asemănător sistemului din Olanda, Luxemburg nu solicită achiziționarea vinietă Luxemburg pentru autoturismele mici și deci, poți circula gratuit pe drumurile și autostrăzile din Luxemburg cu mașina.

În același timp, nu există nici alte taxe de drum Luxemburg.

Acest lucru este considerat un avantaj remarcabil care te scapă de costuri extra și de bătaia de cap în ceea ce privește achiziționarea vinietelor online sau fizic.

Vignetă Luxemburg camioane contra-cost

În cazul în care circuli cu vehicule grele de 12 tone sau mai mult, ești obligat să achiziționezi vignetă Luxemburg dacă circuli pe drumurile și autostrăzile din Luxemburg.

Aceasta taxă impusă de Luxemburg se numește Eurovinietă și poate fi achiziționată online.

Excepție de la taxarea vinietă Luxemburg fac mijloacele de transport persoane încadrate în greutatea de 12 tone, și anume autocarele și autobuzele.

În continuarea, articolului, vei afla tot ce ai nevoie să știi despre cum poți achiziționa vignetă Luxemburg.

Cât costă vignetă Luxemburg camion?

Plata pentru vinietă Luxemburg variază în funcție de:

  • Numărul de osii;
  • Perioada de valabilitate;
  • Clasa de poluare.

Cel mai mare preț pentru vignetă Luxemburg este în cazul autovehiculelor EURO 0 cu 4 osii, și anume 62 Euro pentru o lună.

Prețurile pentru valabilitatea de un an încep pentru vehiculele cu EURO 6, cu 1-3 osii de la 750 Euro și pot ajunge până la 2400 euro pentru vehiculele cu EURO 0 și cel puțin 4 osii.

În cazul achiziționării unei viniete cu valabilitate între una și 3 zile, prețul este de 12 euro pentru orice tip de vehicul.

Atenție! Fii atent la perioada pentru care achiziționezi Eurovinieta în cazul în care ai traseu dus-întors prin Luxemburg.

Valabilitate vignetă Luxemburg

Un alt avantaj adus de vinieta Luxemburg este faptul că este o vinietă electronică și nu trebuie să lipești nimic pe parbriz.

După achiziționarea ei, mașina ta va fi înscrisă într-o bază de date electronică pentru toată perioada pe care ai achiziționat-o.

Vignetă Luxemburg poate fi achiziționată pe o valabilitate de cel mult un an, și cel puțin o zi. O poți cumpăra oricând înainte de a porni la drum.

Atenție! Vigneta Luxemburg nu poate fi cumpărată retroactiv.

Vignetă Luxemburg 2024

Cum achiziționezi vignetă Luxemburg online?

Cea mai simplă și rapidă metodă prin care poți achiziționa vignetă Luxemburg este online, prin intermediul eurovignette.eu, iar timpul de achiziționare este foarte mic.

Ca să completezi informațiile din site, trebuie să treci cu atenție următoarele date:

  • țara în ai vehiculul înmatriculat;
  • numărul de înmatriculare, exact ca în certificatul de înmatriculare, cu toate spațiile incluse;
  • numărul de osii;
  • norma de poluare a autovehiculului.

Pentru a alege perioada de valabilitate a vinietei, trebuie să ții cont că poți alege între valabilitate de minim o zi și maximum un an.

Un lucru la care să fii atent este primirea confirmării plății pentru vinietă Luxemburg, ca să te asiguri că plata a fost realizată și nu vei avea probleme.

Atenție! Plata se realizează în euro!

Vignetă Luxemburg cumpărată de la vamă

În cazul în care nu ai avut timp să achiziționezi vigneta Luxemburg online sau preferi să o plătești fizic, poți face acest lucru la intrarea în țară, de la punctele situate în vamă.

Există și aici un avantaj, în cazul în care nu ai suficient timp să intri online să o cumperi sau nu ești informat din timp cu privire la tipurile de taxe aplicate în Luxemburg.

Așadar, informează-te atent din timp cu privire la taxele de drum pe care le ai de plătit pentru fiecare țară în care circuli.

O listă cu toate punctele de vânzare găsești aici.

Ca să afli despre taxele de drum din țările Europei, intră aici ca să afli despre fiecare.

Atenție! Plata se realizează în euro!

Amendă vignetă Luxemburg

Amenda pentru neplata vinietei Luxemburg se plătește pe loc.

Achiziționarea acestei Euroviniete se verifică prin camerele mobile de pe teren sau prin verificările poliției.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

CargoTrack îți oferă soluții inovative pentru gestionarea flotei tale auto cu ajutorul sistemului eTMS prin care îți poți crește managementul flotei. De asemenea, îți va asigura o administrare mult mai eficientă.

În același timp, îți punem la dispoziție echipamente performante și servicii optime pentru tranzitarea Ungariei, Bulgariei sau Poloniei prin intermediul echipamentelor de plată a taxelor de drum.

Ai nevoie de ajutor în gestionarea eficientă a flotei auto? Contactează acum echipa CargoTrack!

5/5 - (1 vote)
Vlad
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn