Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

viniete europa

Vignetă Belgia 2024 – Tot ce trebuie să știi…

Dacă Belgia este următoarea ta destinație în calitate de turist sau transportator, trebuie să pornești la drum informat cu privire la taxele de drum aferente vignetă Belgia.

În cazul în care mergi cu propria mașini, avem o veste foarte bună: ești scutit de plata vinietei! Plata taxe drum Belgia este solicitată doar pentru vehiculele cu o greutate mai mare de 3,5 tone.

În schimb, indiferent de tipul de vehicul cu care călătorești, vei fi nevoit să plătești o taxă drum Beglia pentru tunelul Liefkenshoek.

În acest articol, îți vom prezenta tot ce ai nevoie să știi despre modul de achiziționare vginetă Belgia și alte taxe aferente drumurilor din Belgia, pentru ca tu să fii pregătit să pornești oricând la drum, fără a-ți face probleme.

Iar dacă ești în căutare de soluții de plată a taxelor de drum în restul țărilor pe care le vei tranzita, pe site-ul CargoTrack găsești informații pentru fiecare țară din Europa.

Vignetă Belgia 2024

Vignetă Belgia gratuită pentru autoturisme

În cazul autoturismelor, Belgia nu solicită plata vinietă Belgia și deci, ești scutit de acest efort. Este un avantaj considerabil dacă ești turist pe plaiurile Belgiei.

Totuși, trebuie să fii atent la regulile de circulație și la taxarea aferentă tunelului Liefkenshoek, unde fiecare vehicul este taxat.

Vignetă Belgia camioane

În ceea ce privește taxă drum Belgia camioane, șoferii vehiculelor cu o greutate de peste 3,5 tone sunt nevoiți să achiziționeze vignetă Belgia.

La rândul lor, șoferii camioanelor vor fi nevoiți să plătească și taxa pentru tunelul Liefkenshoek, despre care vei afla mai multe mai jos.

În acest sens, Belgia a implementat sistemul ViaPass din 2016, înlocuind sistemul de Eurovinietă.

Astfel, toate vehiculele cu peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu echipamentul OBU (On Board Unit).

Acest aparat OBU are scopul de a-ți înregistra kilometri parcurși și de a-ți emite suma necesară de plată, în funcție și de regiunea Belgiei, a greutății vehiculului și a clasei de poluare.

Montarea acestuia este rapidă și obligatorie pentru a te feri de amenzile mari din Belgia pentru neachitarea vignetă Belgia.

Cum poți achiziționa Vignetă Belgia?

Pentru achiziționare vinietă Belgia, poți alege să cumperi echipamentul OBU de la tonomatele special montate pe teritoriul Belgiei, dar și la vama acesteia.

Aceste puncte de vânzare sunt atât pentru preluarea echipamentului, cât și pentru returnarea lui la finalizarea traseului prin Belgia. Astfel, atât timp cât ești pe drumurile Belgiei, ai nevoie să ai la bord echipamentul OBU, iar la finalul călătoriei poți înapoi ușor echipamentul la alte puncte de vânzare.

Mai multe despre achiziție vignetă Belgia găsești aici.

Cum esti taxat de către sistemul ViaPass?

În funcție de regiunea Belgiei în care călătorești, categoria vehiculului de poluare și în funcție de greutatea mașinii tale, vei fi taxat diferit automat de către echipamentul OBU.

Mai multe despre suma taxaelor vignetă Belgia găsești aici.

Vignetă Belgia 2024

Taxe pentru tunelul Liefkenshoek

În cazul tunelului Liefkenshoek se aplică și o taxă de utilizare. Tunelul are o lungime de 1,37km, iar taxa este impusă în funcție de categoria de vehicul.

Această taxă trebuie achitată la stația de taxare aflată pe tronsonul de drum al podului.

Intră aici ca să vezi toate detaliile cu privire la taxele solicitate de către operatorul podului.

Soluțiile noastre pentru plata taxelor de drum

În cazul în care urmează să călătorești în alte țări din Europa, aici găsești articole despre sistemul de plată a taxelor de drum din fiecare țară din Europa.

Pentru tranzitarea frecventă a țărilor precum  UngariaBulgaria sau Polonia, îți oferim echipamente la cele mai înalte standarde pentru plata automată a taxelor de drum. În acest mod, scapi de stres și de mult timp pierdut.

Pentru o gestionare mai eficientă a managementului flotei tale auto, îți recomandăm sistemul eTMS – cel mai bun sistem de eficientizare a activității flotei tale, la cele mai înalte standarde.

Ai nevoie de mai multe informații? Contactează-ne acum!

4.7/5 - (3 votes)
Vlad
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn