Sandbox

Sandbox is a multipurpose HTML5 template with various layouts which will be a great solution for your business.

Contact Info

Moonshine St. 14/05
Light City, London

info@email.com
00 (123) 456 78 90

Learn More

Follow Us

Blog Legislație transport Pachetul Mobilitate 1 Tahograf

Tahograf inteligent 2 – Unde găsești un service tahograf inteligent?

Să găsești un service tahograf inteligent poate fi o provocare în această perioadă. Tahografele reprezintă un instrument important în domeniul transporturilor. Monitorizează și înregistrează timpul de condus, pauzele și perioadele de odihnă ale șoferilor, asigurând conformitatea cu reglementările legale, prevenind oboseala la volan și reducând riscul de accidente.


De asemenea, contribuie la optimizarea eficienței operaționale, la managementul flotei și oferă dovezi clare în cazul disputelor sau incidentelor rutiere, îmbunătățind astfel siguranța și performanța în domeniul transporturilor.


Prin reglementarea Pachetului de Mobilitate, Uniunea Europeană impune schimbarea tahografelor vechi cu schimbarea tahografelor inteligente de generația a doua.

Există multe aspecte implicate în această schimbare, de la găsirea unui service tahograf inteligent până la găsirea echipamentelor potrivite.

Cine impune trecerea la tahograf intelligent 2?


Modificările vin în urma deciziei Uniunii Europene prin Regulamentul (UE) 2023/980.

Versiunea 2 a tahografului inteligent, specificată de Pachetul de Mobilitate 1 al UE, aduce cu ea funcții noi și parțial modificate. Una dintre cele mai importante sarcini ale noii generații de tahograf inteligent este documentarea îmbunătățită a curselor de cabotaj și a detașării șoferilor.

Tahograful inteligent 2 aduce îmbunătățiri semnificative, inclusiv o precizie mai mare a localizării prin GPS, detectarea automată a traversării granițelor, integrarea cu rețelele de comunicații pentru transfer rapid de date și capacitatea de a preveni manipulările frauduloase.

Aceste funcționalități îmbunătățesc siguranța, conformitatea și eficiența în gestionarea flotelor, iar această schimbare înseamnă că trebuie duse camioanele în service tahograf inteligent și echipate cu noile dispozitive.

Care este termenul limită?

Circulă mai multe informații cu privire la termenele limită pentru implementarea tahografului inteligent. Există o confuzie între decembrie 2024 și august 2025.

Iată care este diferența dintre cele două termene:

  • Până la 31 decembrie 2024 trebuie schimbate toate tahografele analogice sau digitale, dar non-inteligente.
  • Termenul de 20 august 2025 este valabil doar pentru cei care au tahografe inteligente de generația 1, pentru a le schimba cu tahograful inteligent 2.

*Din 1 iulie 2026 este obligatoriu și la vehiculele ușoare (2,5 – 3,5 tone) care operează internațional cu scop comercial.

Service tahograf inteligent – Unde pot să găsesc?

Pentru a-ți face munca mai ușoară, noi am pregătit o soluție prin care poți găsi service-uri avizate de montaj tahograf inteligent în funcție de orașul tău.

Am inclus o mare parte din service-urile din țară, de la Oradea sau București, până la Cluj-Napoca, Brașov sau Timișoara.

De menționat!

Informațiile prezentate în aceste articole sunt informații publice preluate de la RAROM. Compania noastră nu își asumă responsabilitatea pentru niciun service menționat, articolul având un caracter pur informativ.

Atenție! – Nu toate Echipamente GPS sunt compatibile

NU toate echipamentele GPS sunt compatibile cu tahograful inteligent 2. Dacă ai un echipament care nu este compatibil, nu vei mai putea descărca datele tahografului de la distanță.

Este foarte important să verifici dacă echipamentele tale actuale sunt compatibile cu noile tahografe.

La CargoTrack, suntem deja pregătiți pentru această modificare și îți putem oferi echipamente GPS compatibile cu noile tahografe inteligente, care îți permit descărcarea de la distanță a datelor din tahograf.

Știm că aceasta este o perioadă dificilă pentru transportatori. Domeniul transporturilor nu este unul ușor, iar schimbările frecvente fac munca mai grea și mai stresantă.

Noi încercăm să facem tot posibilul pentru a oferi informații actualizate, precum și echipamente și servicii potrivite pentru diferitele nevoi.

Dacă ai nevoie de un echipament compatibil cu noul tahograf inteligent 2, contactează-ne.

5/5 - (1 vote)
Tania
Sharing is caring
Facebook
Twitter
LinkedIn
Scrie-ne ACUM!
1
Ai nevoie de ajutor?
Bună ziua!
Cu ce vă putem ajuta?